Recensie: Meneer Konijn en zijn Chocoladefabriek

Hoe denk jij dat chocolade eieren gemaakt worden? In ‘Meneer Konijn en zijn Chocoladefabriek’ kun je dat ontdekken. Meneer Konijn heeft echter niet alles op orde. Een recensie met lesideeën……

Meneer Konijn en zijn  Chocoladefabriek

Het verhaal

Meneer Konijn heeft een Chocoladefabriek. In zijn fabriek werken kippen. Deze kippen eten de hele dag chocoladerepen, waarna ze chocolade eieren uitpersen. Meneer Konijn wil echter elke keer meer verdienen en eist van de kippen dat ze  nog meer chocolade-eieren gaan leggen. Teveel chocolade eten is echter niet goed, de kippen moeten dag en nacht werken en daardoor is de druk veel te hoog. Kippen worden misselijk en ziek en de chocolade-eieren mislukken. Hoe moet dit verder?

Mijn mening

Heerlijk prentenboek met een vermakelijk verhaal. Het voorlezen van het boek is niet makkelijk, aangezien er teksten over de hele bladzijde staan alsof het een stripboek is. De prenten spreken aan. Ook zitten er mooie stukjes in het verhaal die we naar deze tijd kunnen toetrekken, zoals stakingen, werkdruk, teveel eten en durven leren van elkaar.

Lesideeën

Creatief

Lees het prentenboek voor.

  • Laat de kinderen een kip die op meerdere paaseieren zit tekenen.
  • Knutsel met waterballonnen en papier mache paaseieren. Als ze droog zijn moeten de leerlingen deze uiteraard ook verven.
Begrijpend luisteren

Lees het hele prentenboek voor. Bespreek daarna de volgende vragen:

  • Hoe worden chocolade eieren gemaakt?
  • Wie zorgt ervoor dat de eieren een goede kwaliteit hebben?
  • Welke taken hebben de kippen in de fabriek?
  • Waarom is meneer Konijn niet tevreden?
  • Waarom gaan de kippen staken?
  • Wat leert meneer Konijn?

Boekgegevens

Titel: Meneer Konijn en zijn Chocoladefabriek
Auteur en illustrator: Elys Dolan
Uitgeverij: Ars Scribendi Uitgeverij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.